Varsinais-Suomen Sosiaalipalvelut Oy kuntouttava leiri

Kuntouttavat leirit avohuollon tukitoimena

Kuntouttavaa leiritoimintaa voidaan järjestää lapselle/nuorelle tämän vaikeassa elämätilanteessa, joka vaati rikos-, päihde-, tai muun vakavan lapsen/nuoren elämäntilannetta häiritsevän kierteen katkaisemista. Varsinais-Suomen Sosiaalipalveluiden leireillä pyritään luomaan vaihtoehto avohuollon sijoitukselle, jossa mahdollistuu avohuollon sijoitusta tehokkaammin yksilön kohtaaminen ja koko perheen tilanteen huomiointi. Kuntouttava leiri voidaan järjestää myös perheleirinä, jolloin leirin aikana työskennellään koko perheen kanssa. Kesäisin leirit järjestään Turun saaristossa saaressa, jonne kulku tapahtuu vesiteitse. Talviaikaan leirit pyritään järjestämään eräkämpillä Keski- tai Pohjois-Suomessa.

Kuntouttavat leirit ovat ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä sekä kuntouttavaa ja itsetuntoa lisäävää toimintaa. Leiritoiminta tapahtuu avohuollontukitoimena, joka perustuu nuoren ja huoltajien vapaaehtoisuuteen. Lisäksi leiritoiminta voidaan toteuttaa sijaishuollon tukena yhteistyössä sijaishuollon tarjoajan kanssa. Kuntouttavan leiritoiminnan sisältö suunnitellaan leirille osallistuvan nuoren tarpeiden mukaan. Leiriläisille jotka tarvitsevat erityistä tukea, voidaan tarvittaessa järjestää henkilökohtainen aikuinen leirin ajaksi.

Kuntouttavassa leiritoiminnassa on käytettävissä osaava henkilöstö, jolla on nuorten kanssa leiriolosuhteissa työskentelystä vankka kokemus. Leirin aikana on käytettävissä opetukselliset ja sairaanhoidolliset palvelut, jotka suunnitellaan leiriläisten tarpeiden mukaan. Tämä mahdollistaa leirien toteuttamisen tarvittaessa myös koulujen työaikana yhteistyössä opetuksesta valvontavastuussa olevan tahon kanssa. Leirin sisällöstä toimitetaan ennen leirin alkua suunnitelma perheelle ja perheen asioista vastaavalle sosiaalityöntekijälle. Leirin jälkeen toteutuneesta toiminnasta toimitetaan raportti sekä ennalta sovitut lausunnot.

Käytämme sivuillamme evästeitä. Evästeiden käytön ensisijaisena tarkoituksena on parantaa ja mukauttaa vierailijan käyttökokemusta sivustolla sekä analysoida ja parantaa sivuston toimivuutta ja sisältöä.